Dostępność silnika 1.4 TSI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tyron
    Classic
    • 2010
    • 7

Gratulacje nowego nabytku
    Tyron
  • Marcinooo
    Rider
    • 2009
    • 332

Witam,
    przywracam "zgubiony" temat :wink:
    Zamówiłem ostatnio octavkę kombi elegance z silnikiem 1.4 tsi. Powiedziano mi, że auto ma zostać wyprodukowane w połowie grudnia br. Jednoczesnie zastrzeżono, iż może się zdarzyć, że auto "wskoczy" na inny wcześniejszy termin
    Moje pytanie brzmi, czy zdarzyło się komuś to rzeczywiście, iż wstępnie określano produkcję auta na jakiś odległy termin, ale ostatecznie auto przyjechało dużo wcześniej, niż pierwotnie zakladano?

PS. a tak wogóle to niby miała się zwiększyć dostepność tego silnika :szeroki_usmiech (tak mi powiedziano w salonie)

Komentarz

• karpecik
      Rider
      • 2004
      • 279

Zaliczkę wpłaciłem 28.08. Danielcio deklaruje odbiór na początku października. Jak będzie na koniec września to niedobrze bo mam w planach wyjazd za granicę. Spokojnie sobie poczekam. Mam nadzieję, że się nie opóźni.

Komentarz

• Xysiu
        Ambiente
        • 2009
        • 105

No i chyba sie zwiekszyla W przeciwnym wypadku czekalbys do stycznia, lutego - jeszcze kilka tygodni temu padaly takie terminy... Podobno ma to zwiazek z tym, ze zwiekszylo sie zapotrzebowanie na diesle, szczegolnie wersje combi. Podejrzewam, ze polski klient flotowy ruszyl na zakupy w zwiazku z ostantim rokiem kiedy mozna taniej kupic auta z kratka Mnie natomiast zaskoczyla przedwczoraj jedna rzecz - auto zamowione niecale 2 tyg. temu z 1.4 TSI mialem miec pocztatkowo w okolicy 15 pazdziernika. Przedwczoraj dostalem info z salonu z samochod moglby byc juz koncem wrzesnia (!) ale w zwiazku z doposazeniem go w radio Bolero termin wydluzyl sie do ostatniego tygodnia listopada. No i co z robic w tej sytuacji? Oczywiscie postanowilem czekac ale jak widac tym razem to nie 1.4 TSI hamuje temat a co innego (popyt na ww. radio).

Pozdrawiam,

Krzysiek
        Pozdrawiam,

Krzysiek

---

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=27857

Komentarz

• bzik13
          Rider
          • 2009
          • 514

Zamieszczone przez Xysiu
          No i chyba sie zwiekszyla W przeciwnym wypadku czekalbys do stycznia, lutego - jeszcze kilka tygodni temu padaly takie terminy... Podobno ma to zwiazek z tym, ze zwiekszylo sie zapotrzebowanie na diesle, szczegolnie wersje combi. Podejrzewam, ze polski klient flotowy ruszyl na zakupy w zwiazku z ostantim rokiem kiedy mozna taniej kupic auta z kratka
          Dokładnie tak jak piszesz, taką wersję usłyszałem od sprzedawcy. Ja z kolei zamówiłem w połowie lipca, termin był na 20 październik. Jak kolega wcześniej napisał - udało mi się wskoczyć w zamówienie innego klienta, ale oczywiście z moją wersją wyposażeniową - odbiór prawdopodobnie za tydzień (1.4 TSI Ambiente). Jutro mam dostać potwierdzenie co do terminu.
          Mój liftback scout

Komentarz

• danielcio
            Drive
            • 2007
            • 84
            • Superb II combi (3T5)

A ja dopowiem że nie do końca wyposażenie/doposażenie w opcje fabryczne ma wpływ ale także wersja ndwoziowa liftback, Combi i także różne inne czynniki jak silnik.
            A ja mam u siebie dalej dostępne samochody z silnikiem 1.4TSI Ambiente, Elegance od ręki i przyjmuje zamówienia bez znacznych problemów.
            Jedynie problem teraz jest z silnikami 1.9TDI i nadwoziem Combi z racji kratki ale już mamy dostępne wersje liftback z kratką więc będzie dobrze :wink:
            DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
            INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
            [email protected]

Komentarz

• Marcinooo
              Rider
              • 2009
              • 332

Zamieszczone przez Xysiu
              Przedwczoraj dostalem info z salonu z samochod moglby byc juz koncem wrzesnia (!) ale w zwiazku z doposazeniem go w radio Bolero termin wydluzyl sie do ostatniego tygodnia listopada. No i co z robic w tej sytuacji? Oczywiscie postanowilem czekac ale jak widac tym razem to nie 1.4 TSI hamuje temat a co innego (popyt na ww. radio).
              To i ja dopowiem, że doposażyłem autko w radio Bolero, więc może i to ma wpływ na grudniowy termin :? Eee tam, szybko mnie okres oczekiwania :wink:

Komentarz

• piciu666
                Classic
                • 2009
                • 24

W moim przypadku było tak, że dzwoniłem sobie po salonach na terenie kraju. Znalazłem od ręki 1.4TSI w Łodzi. W majowy poniedziałek pojechałem wpłacić zaliczkę i zabrać papiery do rejestracji a już w środę cieszyłem się nowym autem. W moim przypadku opłacało się zarówno z dostępnością od ręki jak również dostałem cenę o wiele niższą niż deklarowali lokalni dilerzy.
                UP THE IRONS...
                Polski Fanklub Iron Maiden „Blood Brothers”
                http://bloodbrothers.pl/
                Iron Maiden Official Website
                http://www.ironmaiden.com/

Komentarz

• megon
                  Rider
                  • 2009
                  • 303

Ja zamówiłem 14 sierpnia - auto ma być na 20 listopada - 1.8 TSI DSG KOMBI z radiem Bolero - tak więc nie tylko 1.4 TSI

Problem przyszedł gdy na koniec sierpnia przejechałem się 1.8 TSI DSG - problem : nie mogę się doczekać :P

Komentarz

• translaticus
                    Classic
                    • 2009
                    • 22

Ja zamówiłem 31 sierpnia, a termin wypadł na koniec października, więc chyba jest dużo lepiej z dostępnością tego silnika. Od sprzedawcy usłyszałem, że jeszcze niedawno Skoda ogłosiła, że nie będzie można zamawiać aut z jednostką 1.4 TSI do końca roku!
                    Translaticus
                    Skoda Octavia II FL, 1.4 TSI, DSG

Komentarz

• megon
                      Rider
                      • 2009
                      • 303

translaticus: limuzyna czy combi ?

Bardzo podobają mi sie listwy progowe ze stali nierdzewnej ale nigdy tego nie kupowałem i nie chcę zrobić wiochy - jakie są wasze opinie na ten temat - czy macie jakieś linki sprawdzone ?

Komentarz

• translaticus
                        Classic
                        • 2009
                        • 22

megon: limuzyna.

Żona uparła się na mniejsze gabaryty :lol:
                        Translaticus
                        Skoda Octavia II FL, 1.4 TSI, DSG

Komentarz

• aniam111
                          Rider
                          • 2009
                          • 436

Ja zamawiałam Ambiente Combi 1,8TSI pod koniec czerwca. Odbiór koniec sierpnia. Jeszcze go nie mam. Produkują. Podobno ma być w przyszłym tygodniu. Zobaczymy
                          AniaM
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                          O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• Marcinooo
                            Rider
                            • 2009
                            • 332

Taki mały OT - nie wiem czy wiecie ale od połowy września kombi drożeje o 2 tys zł

Komentarz

• megon
                              Rider
                              • 2009
                              • 303

Podwyższyli o 2000 zł a wersja premia czyli kratka jest za 1 zł - tak więc firmy tego nie odczują prywatni tak.

Produkcja miała 3 tygodnie urlopu chyba na przełomie lipiec/sierpień dopiero w połowie sierpnia ruszyli do pracy tak sie dowiedziałem w ASO

Komentarz

• karpecik
                                Rider
                                • 2004
                                • 279

Przykra sprawa...

Komentarz

• kecaj
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1511
                                  • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez megon
                                  Produkcja miała 3 tygodnie urlopu chyba na przełomie lipiec/sierpień dopiero w połowie sierpnia ruszyli do pracy tak sie dowiedziałem w ASO
                                  Produkcja ma 2 tygodnie przerwy.
                                  2 tygodnie zakład w Mlada Boleslavi i po tygodniu na 2 miał przestój zakład w Bratysławie
                                  Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• przemo9
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 228
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A ja zamawiałem pod koniec czerwca- trochę "dołożoną" elegance kombi (dodatkowo bolero ,xenony, lakier rosso brunnello) i miała być pod koniec sierpnia , ale w między czasie zmieniłem silnik z 1,6 na 1,4 i autko ma być wyprodukowane w 40 tygodniu roku-cokolwiek to znaczy :shock: :shock:
                                    Pod koniec sierpnia "pocieszyli" mnie że miało być na koniec pażdziernika !!!!!
                                    O II fl kombi elegance

Komentarz

• Marcinooo
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 332

Koledzy to jak jest z obecną ceną octavi kombii? Wersja Elegance z silnikiem 1.4 tsi miała kosztować od polowy wrzesnia 82200, a patrze dzisiaj na cennik skodziany a tam widnieje stara cena 80200... niebardzo wiem o co chodzi bo zamawiając auto wystawiono mi cenę w zamówieniu 82200,co sam widział w dokumentacji (nowym cenniku) skody jaki mi pokazano...

Komentarz

• jamaju
                                        Drive
                                        • 2009
                                        • 92
                                        • Octavia IV combi (NX5)
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Marcinooo
                                        Koledzy to jak jest z obecną ceną octavi kombii? Wersja Elegance z silnikiem 1.4 tsi miała kosztować od polowy wrzesnia 82200, a patrze dzisiaj na cennik skodziany a tam widnieje stara cena 80200... niebardzo wiem o co chodzi bo zamawiając auto wystawiono mi cenę w zamówieniu 82200,co sam widział w dokumentacji (nowym cenniku) skody jaki mi pokazano...
                                        Bo od dziś obowiązuje nowy "stary" cennik, który obowiązywał do 09.09.2009...
                                        Jest O3 Combi 1.4 TSI
                                        Była O2 Combi 1.9 TDI BXE

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratorr
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

Jak chca to wylicza Ci cene jaka bedzie katalogowo w dniu odbioru i od tego rabat, wiecej to juz nie zaplacisz
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• rekin
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 398

Zamieszczone przez przemo9
                                            A ja zamawiałem pod koniec czerwca- trochę "dołożoną" elegance kombi (dodatkowo bolero ,xenony, lakier rosso brunnello) i miała być pod koniec sierpnia , ale w między czasie zmieniłem silnik z 1,6 na 1,4 i autko ma być wyprodukowane w 40 tygodniu roku-cokolwiek to znaczy :shock: :shock:
                                            40 tyg :?: to chyba będzie jakaś ręczna produkcja :diabelski_usmiech
                                            W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina

Komentarz

• Leniwiec
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 624
                                              • Octavia IV (NX3)
                                              • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez rekin
                                              To znaczy między 28 września a a 4 października :diabelski_usmiech
                                              Pozdro

Komentarz

• rekin
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 398

Zamieszczone przez Leniwiec
                                                Zamieszczone przez rekin
                                                To znaczy między 28 września a a 4 października :diabelski_usmiech
                                                jak widać zastosowałem złą interpretacje
                                                W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina

Komentarz

• przemo9
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 228
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wg komputerów skody 25.09 rozpoczęto montaż-odliczam dni a właściwie godziny do odbioru..... :lol: :lol: :lol: :lol:
                                                  Co do ceny to ma być taka jak w momencie składania zamówienia-od września jest nowy cennik
                                                  O II fl kombi elegance

Komentarz

Pracuję...